Warning: Creating default object from empty value in /home/customer/www/fridayshop.mk/public_html/wp-content/themes/yolo-rubino/framework/core/redux-framework/ReduxCore/inc/class.redux_filesystem.php on line 29
5 важни чекори кои треба да ги знае секој колекционер на часовници – FRIDAYSHOP

Блог објава

Започнување на колекција со часовници може да изгледа едноставна како и купување на голем број интересни работи кои ги складирате во вашиот плакар. Сепак, непромисленото стекнување на нови работи сигурно ќе резултира со собирање прашина, кога ќе сфатите дека не претставуваат она што навистина сте го посакувале за неколку години.

И ако пронајдете нешто важно во текот на сопственоста, може да бидете заглавени со парчиња кои всушност ја изгубиле својата вредност, наместо да ја зголемат. Затоа, најдобро е да се консултирате со професионалец пред да започнете да правите колекција на часовници што претставува паметен потег.

Пред да ја започнете вашата колекција, вдишете длабоко. Не се обврзувајте за било кој часовник се додека не сте навистина подготвени. Нормално е дека сакате да купите сè што гледате, во моментот кога ќе го видите. “И додека многу часовници ќе ви изгледаат интересно и невообичаено во почетокот, тоа може да биде само ваш недостаток на знаење. Или пак може да го најдете вашиот прв убав хронограф кој сакате да го купите пред да сфатите дека тоа е компликација и можеби сте купиле инфериорен модел. Затоа во продолжение ви ги претставуваме 5-те најважни чекори кои му се потребни на секој колекционер на часовници.

Големина и облик

Едноставен начин да ги избегнете грешките е најпрвин да го ставите часовникот на вашиот зглоб пред да го купите. Часовник што изгледа добро на фотографија може да изгледа лошо кога ќе го ставите на рака. Часовникот е како и секој друг додаток не може секогаш да ви се погоди. Некои луѓе имаат заоблени зглобови, правејќи рамните часовници да им изгледаат лошо, додека други кои имаат тенки зглобови не можат пак да носат преголеми часовници.

Состојба

Состојбата на часовникот претставува една од најважните работи. Иако може да изгледа контраинтуитивно, часовникот со оригинален, малку оштетен бројчаник има поголема вредност од истиот часовник со нов бројчаник … Исто така, ако часовникот е силно полиран, нема да биде од голема вредност, бидејќи ги оштетува оригиналните линии на случајот и интегритетот на часовникот како целина. ”

Трендови

Внимавајте на трендовите. На пример, часовниците растат поголеми и поголеми секоја година за повеќе од една деценија, за да не почне да паѓа нивната големина во текот на минатата година или две. Никој не знае. Ако сте загрижени со долгорочна вредност, бидете внимателни. Ако сакате некој часовник без оглед на модата, следете го вашето срце. Но, ако размислувате за иднината, запомнете дека вкусот се менува: часовникот што денес вреди многу, за некоја година може да вреди помалку. ”

Движења

Кога купувате часовник, запознајте се со неговите внатрешни работи. Вие не треба да бидете професионалец за движењата, бидејќи мал број се добри на тоа поле. Но добриот продавач треба да биде секогаш подготвен да ви овозможи да погледнете во внатрешноста на часовникот, особено ако тоа е старо парче … Мал број на проблеми може да се сервисираат, но ‘рѓата претставува непријател број еден. “Доколку сакате да добите главоболка, пробајте да купите часовник со движење оштетено од вода “.

Одржување

Откако ќе го купите вашиот часовник, потребно е да го задржите во добра форма. Часовникот е мал, фино намерен инструмент. Додека добриот часовник може да трае многу генерации, за секој механички, мал уред треба да се води грижа за да гарантира дека функционира на врвот на својот капацитет. Ова значи дека доколку планирате да собирате часовници, ќе мора добро да се грижите за нив “.

На крај, никако не заборавајте вашиот нов рачен часовник да го купите на FridayShop.

Login Account

Already a Rubnio Customer?

Invaild email address.

6 or more characters, letters and numbers. Must contain at least one number.

Your information will nerver be shared with any third party.