Блог објава

Еден од најголемите проблеми со кои се среќаваат мажите денеска е губењето на косата. Според голем број на истражувања, може со сигурност да се каже дека веќе се намалува и возраста на која мажите ја губат косата, а со самото тоа ова станува се почест проблем. Кога мислиме на намалување на возраста, може да се каже дека имаме голем раст на ќелавењето кај мажи меѓу 21 и 30-тата година.

Машката ќелавост е најчестата форма на губење на коса. Сепак, никој до сега не проќелавел преку ноќ, што значи дека тоа е процес кој што трае подолг период, а самото тоа ни укажува дека може да делуваме врз него да го намалиме или пак да го спречиме.

Во деншниот свет каде што машката мода е на едно високо ниво и мас медиумите кои ја контролираат сликата на идеален маж можно е многу мажи да почнат порано да ги забележуваат знаците на губење на косата отклолу во минатите години и споредбено со постарите генерации. Продлабочувањто на залистоците е релативно нормално за мажите кои се во раните 20-ти, но заедно со ослабнување на косата на слепоочниот предел се добива изглед на *високо чело*. Ова е времето кога најголем број мажи почнуваат да се загрижуваат за овој проблем. Исто така тогаш може да се види поинтензивно опаѓање на косата при чешлање или нејзино миење.

Постојат голем број на фактори кои се сметаат дека придонесуваат за порано отпочнување на опаѓањето на косата кај мажите, а стресот меѓу нив како водечки фактор. Годините во тек на образовниот процес и работниот живот се оптеретени со промени и турбуленции, барањето работа-особено во тековната економска состојба-отселувањето од дома и финансиските потешкотии, се доволни да го зголемат нивото на стрес кај секого.

Други животни избори играат голема улога во ќелавењето кај млади мажи, како што е пушењето. Хемикалиите и канцерогените супстанци во цигарите го забавуваат растот на косата што води до ослабнување на косата и може да резултира до нејзино губење.

Нашето решение…

Но, исто така, голем е и бројот на млади мажи кои бараат решение за нивниот проблем поради бројните можности и ефективни методи кои постојат за третирање на ќелавоста. Денес се користат најсовремени научни методи во борба против губењето на косата започнувајки од производи од светски познатите брендови. Станува збор за два производа кои се научно докажани како ефикасни и ефективни, особено во почетните фази на губење на косата кога и степенот на ефикасност е најголем.

Станува збор за проиводите:

Она што се препорачува со цел да имате најдобар ефект е да ги користите двата производа во исто време.

Шампон против опаѓање Wella Professionals Sp Men Maxximum 

Совршен призвод за зајакнување на косата. Освен што ја чисти тој ја зајакнува до потребното ниво. Содржи кофеин за да го стимулира протокот на крвта низ скалпот. Подгответе ја косата за да го нанесете потоа тоникот против опаѓање Maxximum Tonic.

Тоник против опаѓање на коса Wella Sp Men Care Maxximum 

Тоник против опаѓање на коса од високо квалитетниот бренд Wella SP. Овој тоник го содржи уникатниот Maxximum комплекс кој го продолжува животот на косата и ја зацврстува подобро во ткивата. Ефикасно се бори против загубата на косата преку коефинот кој го стимулира метаболизмот на скалпот.

Производите можете да ги купите на следниот ЛИНК.

Login Account

Already a Rubnio Customer?

Invaild email address.

6 or more characters, letters and numbers. Must contain at least one number.

Your information will nerver be shared with any third party.