Блог објава

Официјално започна сезоната на големи бради. Бидејќи е сега Ноември, исто така е и Movember. Веројатно, сите сте запознаени со месечната програма, во која мажите растат мустаќи ( “mo” ), со што собираат донации за да им помогнат на мажите со здравстевни проблеми. Тоа е главната причина. Но, растењето на мустаќи за само еден месец нема никаква смисла. Голем дел од мажите го сфаќаат како моден хипстерски тренд. Ако планирате сами да создадете мустаќи овој Ноември, еве што треба да знаете.

Направете добар план

Ниеден мустаќ не е идентичен. Постојат голем број на комбинации од Селек, па се до Џастин Бибер стил. Ќе сакате на почетокот да ја осетите атмосферата, за да бидете сигурни дека не сте премногу далеку, за да стигнете до стилот кои ќе ви биде од корист. Исто така, ако пак сакате да пораснете голема брада , бидете свесни за тоа , уште пред да почнете со обликување.

Започнете го месецот со добар брич

Традиционално, овој настан треба да го започнете со свежо, избричено лице. Доколку се придржувате според планот, ќе ви биде потребен добар и квалитетен брич, како и крема за бричење која ќе ја користите после тренинг. За ваша среќа, ние можеме да ви помогнеме на овој фронт.

Користете машинка за бричење за да го убрзате процесот

Ако сте имале голема брада пред Мовембер, бричењето со брич може да претставува долг процес. Ние нема да ви замериме, ако сакате да ги скокнете правилата во ваша корист и да го измазните лицето со машинка за бричење. Со ова, вашиот мустаќ ќе изгледа помалку адолесцентен, бидејќи нема да се појави во контраст со вашата празна кригла.

Одржување, одржување, одржување

Одгледувањето на мустаќите и брадата е посебна култура на која треба да обрнете внимание. Ќе сакате да внимавате на растот и да го обликувате секој ден. Ние веќе ви ги прикажавме главните производи погоре, но има уште една битна работа што треба да ја знаете. Тоа е висококвалитетно масло за брада од македонскиот бренд Bradakadabra. Станува збор за масло од природни состојки кои го хранат и негуваат влакното. Ја отплеткува брадата и го елиминира фризи-ефектот. Брадата омекнува и станува свилена, без да се сплеска. За повеќе информации, посетете го FridayShop на следниот ЛИНК.

Сепак, потребно е долго време за да создадете мустаќ или брада. Можеби, повеќе од еден месец, освен ако не сте хирург. Главен сегмент кај овој процес е трпеливоста. Пред вас ве чека долг пат, но со добра причина.

Login Account

Already a Rubnio Customer?

Invaild email address.

6 or more characters, letters and numbers. Must contain at least one number.

Your information will nerver be shared with any third party.