Детали за продуктот

New

Автобиографијата на Бенџамин Френклин

Неверојатно широкиот опсег на интереси и потфати на овој исклучителен човек се извонредно опишани во неговата Автобиографија, што се смета за едно од класичните дела на овој жанр воопшто.

250.00ден

2 in stock

764. 2 in stock . .

Description

Малкумина се оние чијшто животен пат може да се спореди со оној на Бенџамин Френклин. Тој е речиси самоук, а прераснува, меѓу другото, во политичар, писател, изумител, печатар, научник и, конечно, во еден од најуспешните дипломати во американската историја. Остава голем авторски влог во Декларацијата на независноста, а подоцна учествува во мировните преговори со Велика Британија со која завршува Американската војна за независност.

Како пронаоѓач, најпознати од неговите изуми се бифокалните очила, печката што е именувана по него и, се разбира, громобранот.

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Автобиографијата на Бенџамин Френклин”

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Login Account

Already a Rubnio Customer?

Invaild email address.

6 or more characters, letters and numbers. Must contain at least one number.

Your information will nerver be shared with any third party.