Warning: Creating default object from empty value in /home/customer/www/fridayshop.mk/public_html/wp-content/themes/yolo-rubino/framework/core/redux-framework/ReduxCore/inc/class.redux_filesystem.php on line 29
Светиот глад – FRIDAYSHOP

Детали за продуктот

New

Светиот глад

Насловот „Светиот глад“ е алузија на алчноста, себичната желба за заработка што води до насилство и свирепост, па од една страна ова е приказна за моќта, алчноста и ароганцијата, а од друга страна за човечкото страдање, очај и осаменост.

500.00ден

2 in stock

1281. 2 in stock . .

Description

Приказната на „Светиот глад“ е сместена во средината на 18 век, а во нејзиното средиште е „Ливерпулскиот трговец“, брод за превоз на робови вклучен во озогласената триаголна трговија, Ливерпул-западна Африка-Карибите, главниот трговски пат во трансатлантската трговија со робови. Всушност, романот е поделен на два дела – дејството на првиот дел се одвива истовремено во Ливерпул и на „Ливерпулскиот трговец“ во 1752 и 1753 година, а на вториот дванаесет години подоцна во мочуриштата на Флорида.

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Светиот глад”

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Login Account

Already a Rubnio Customer?

Invaild email address.

6 or more characters, letters and numbers. Must contain at least one number.

Your information will nerver be shared with any third party.