Детали за продуктот

New

Спортскиот амбасадор Новак Ѓоковиќ и подемот на Србија

Бауерс ги испреплетува овие спортски и геополитички нишки со цел да направи разумен портрет на еден човек и на неговиот народ и да покаже како решителноста, разумноста и талентот можат да создадат еден наднационален спортски амбасадор.

300.00ден

2 in stock

193. 2 in stock . .

Description

Своето истражување за Новак Ѓоковиќ и за Србија, Крис Бауерс го проследува со исцртување на два моќни портрета. Првиот е оној на едно навидум обично момче од скромно опкружување, кое, по запознавањето на жената која ќе го научи да игра тенис и да се справува со притисоците на животот на една суперѕвезда, се впушта во непрестајна борба за оптимално здравје и за непрестајно надминување на себеси, од година во година правејќи ја сè погорда сопствената земја. Вториот, пак, е приказната на Србија, од нејзината улога во војните од 90-тите до надежите и аспирациите на луѓето што се наследници на ова проблематично минато. Комбинирајќи ги двете претстави, книгата се заокружува со ставовите на Ѓоковиќ врзани со неговото сфаќање за сопствената татковина и нејзината репутација – споделени токму со авторот на оваа впечатливо дело.

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Спортскиот амбасадор Новак Ѓоковиќ и подемот на Србија”

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Login Account

Already a Rubnio Customer?

Invaild email address.

6 or more characters, letters and numbers. Must contain at least one number.

Your information will nerver be shared with any third party.