Детали за продуктот

Ново

Стенли Кјубрик – Биографија

Филмовите на Стенли Кјубрик со децении заземаат доминантна положба во јадрото на нашиот културен пејсаж. Во педесеттите, тој е еден од малкуте американски филмаџии кои ја достигнуваат тежината на европската кинематографија со ,,Патеки на славата”.

350.00ден

2 in stock

Compare
Спореди
1282. 2 in stock .

Description

За публиката од шеесеттите, тој е човекот кој ги снима влијателниот антивоен филм ,,Д-р Стрејнџлав” и омилениот филм на контракултурата, ,,2001 Одисеја во вселената”. Во седумдесеттите ја создава химната за урбаното насилство, ,,Пеколен портокал”, а во осумдесеттите ја дестилира природата на личното лудило и колективното безумие во ,,Сјаење” и ,,Полна воена опрема”. Во деведесеттите го снима филмот ,,Очи ширум затворени” со Том Круз.

Кјубрик е роден во Бронкс, а од 1961 година живее осаменички живот во рурална Англија.

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Стенли Кјубрик – Биографија”

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Влез на сметка

Веќе постоечки корисник ?

Невалидна е-маил адреса.

6 или повеќе карактери , букви и бројки. Мора да користи најмалку 1 бројка.

Вашите информации нема да бидат споделени со трето лице.