Детали за продуктот

New

Черчил – Моќта на зборовите

Во својата книга, Мартин Гилберт вешто има избрано 200 извадоци од целосниот корпус книги, написи и говори на Черчил, што суштински ја одразуваат неговата животна приказна, неговата кариера и филозофија.

Изборот се движи од спомени за неговото детство и школувањето до неговите придонеси кон повеќе од педесетгодишните дебати за социјалната политика, војната и уредувањето на еден подобар свет по 1945 година.

 

500.00ден

3 in stock

1372. 3 in stock . .

Description

За време на неговата државна служба, од која поголем дел ја има поминато на светската сцена, Винстон Черчил ја разбра и ја употреби моќта на зборовите.

Во неговите говори, книги и во весниците и списанијата тој брилијантно ги артикулираше своите мислења и ја изложуваше неговата визија за иднината. Особено неговите записи и говори за време на војната со нивниот моќен наративен стил и промислена рефлексија, ги фасцинираа многумина од следните генерации и беа инспирација за нив.

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Черчил – Моќта на зборовите”

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Login Account

Already a Rubnio Customer?

Invaild email address.

6 or more characters, letters and numbers. Must contain at least one number.

Your information will nerver be shared with any third party.