Warning: Creating default object from empty value in /home/customer/www/fridayshop.mk/public_html/wp-content/themes/yolo-rubino/framework/core/redux-framework/ReduxCore/inc/class.redux_filesystem.php on line 29
Шест едноставни правила за љубителите на пурата – FRIDAYSHOP

Блог објава

Во Америка е секојдневие, а кај нас сеуште важи за луксузна навика. На наша среќа, ова мислење полека избледува, и како што може да се забележи низ кафулињата, мажите се почесто уживаат во добрата пура. Следниве 6 едноставни правила искусните сигурно ги знаат(но не е лошо и да ги повторат), а тазе пушачите на пури нека запишат, за да научат како треба.

Пред да продолжите со статијава, отворете нов таб и погледнете ги нашите аксесоари за пури на следниов линк 

1. Изборот на пурата

Доколку сте почетник и сакате да уживате во пурата како вистински господин, тогаш најдобро е да започнете со блага пура.

2. Вкусот на пурата

Кога за првпат ќе допрете со ваша рака пура, не пробувајте да ја вкусите преку целофанот, туку малце подотворете ја за да го почувствувате вистинскиот мирис на пурата.

3. Секачот е од големо значење

Пред да ја пресечете затворената капа или “главата” на пурата пред пушењето, можеби ќе сакате да ја навлажнете малку.

4. Пушете како вистински господин

Пушењето пура и добриот изглед секогаш одат во комбинација која претставува уметност.

5. Не ја вдишувајте пурата

Најверојатно веќе го знаете ова, но “никогаш не ја вдишувајте пурата. Доколку случајно ја вдишите пурата, или пак пушите пура која е премногу силна за вас или предизвикува вртоглавица, тоа значи дека нивото на шеќер е намалено.

6. Пурата бара соодветна опрема

Пушењето цигара е “начин на живеење”, што значи дека вистинската опрема е многу важен фактор.

Login Account

Already a Rubnio Customer?

Invaild email address.

6 or more characters, letters and numbers. Must contain at least one number.

Your information will nerver be shared with any third party.