Warning: Creating default object from empty value in /home/customer/www/fridayshop.mk/public_html/wp-content/themes/yolo-rubino/framework/core/redux-framework/ReduxCore/inc/class.redux_filesystem.php on line 29
Што е потребно за правилно пушење на пурата? – FRIDAYSHOP

Блог објава

Колку и да мислите дека позади пурите се крие само една добра маркетиншка приказна, пурите се секако кул. Не е ни џудно што голем број од личностите како што се Брус Вилис, Морган Фриман, Џек Николсон и Ал Пачино често може да се видат со добра пура.

Купување на пури

Купувањето на пури, не треба да биде на брзање. Оние кои ќе ги видите во првото тобако или трафика, најчесто не се со некој голем квалитет, затоа ви предложуваме да одите со купување на пури од специјализирна продавница. Пурите треба да се чуваат на одредена температура и влажност со цел нивниот квалитет да остане непроменет. За тоа се наменети специјални кутии или хјумидори кои ги има само во специјализирана продавница за пури. Освен што ќе купите квалитетна пура, во специјализирана продавница ќе може да добиете и некој добар совет.

Сечење на пурата

Прво, инвестирајте во добар секач. Ако не е доволно квалитетен за сечење, може да ја уништи пурата. Ако ја исечете многу малку нема да успеете да земете добар дим, а пак доколку ја исечете премногу, може да се распадне. Во прилог ви предложуваме два типа на секачи од брендот Xikar.

Xikar X8 75 RG секач за пури

Купи на следниот ЛИНК     

Xikar Xi1 сино/бел секач за пури

Купи на следниот ЛИНК 

Како да ја запалите?

И тука многу, ама многу е важна опремата. Никако не смеете пурата да ја палите со зипо запалка, со тоа ќе го измените нејзиниот вкус. Најдобро е да користите високо квалитетни запалки од познатите брендови. Ако мислите дека пурата се пали додека ви е во уста, сте згрешиле. Најубаво да ја запалите додека ви е во рацете и ќе можете убаво да видите кога ви е доволно запалена.

Еве предлог неколку запалки:

Xikar Allume црвена запалка

Купи на следниот ЛИНК

Login Account

Already a Rubnio Customer?

Invaild email address.

6 or more characters, letters and numbers. Must contain at least one number.

Your information will nerver be shared with any third party.